Допълнителни 180 млн. лв. за пътища

714
Допълнителни 180 млн. лв. за пътища

Министерският съвет осигури 180 млн. лв. по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2010 г. за финансиране на инфраструктурни обекти с национално значение.

Средствата се осигуряват от резерва за непредвидени и неотложни разходи за структурни реформи и са включени в актуализирания Закон за държавния бюджет на Република България за 2010 г.

Приоритетни обекти за финансиране са автомагистрала „Марица", Южната дъга на Софийския околовръстен път, археологични проучвания и отчуждителни процедури, национално и авансово финансирани на програмите за трансгранично сътрудничество, проектиране на приоритетни пътни обекти.

Включени за целево финансиране са и общините Велико Търново - за реконструкция на пътното кръстовище Качица, и Столична община - за основния ремонт на бул. „Брюксел".

Средствата ще са също така за нови кадастрални карти, за финансиране на проекти с бенефициент Агенция „Пътна инфраструктура" с оттеглено финансиране по програма ФАР и за проекта „Демонстрационно обновяване на многофамилни жилищни сгради".

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg