Допуснаха две фирми до отваряне на ценови предложения по поръчката за софтуерни лицензи

597
Две фирми бяха допуснати до участие в откритата от Министерството на държавната администрация и административната реформа процедура за сключване на рамково споразумение за доставка на софтуерни лицензи за антивирусна защита на персонални компютри и мрежи – „Немечек” ООД и „Компютел” ООД. Третата фирма, която подаде документи за участие – „Парафлоу комуникейшънс” ООД – отпадна от конкурса, тъй като някои от представените документи не бяха в изискуемия вид.

Първата поръчка по рамковото споразумение ще бъде за:
- защита на 1500 сървъра;
- персонална защита на 20 000 работни станции и пощенски кутии, като към всеки лиценз от корпоративното решение ще бъде предоставен и лиценз за домашно ползване.
Днес, 2 ноември 2007 г., бяха отворени ценовите оферти на двамата допуснати кандидати. Предлаганата от „Немечек” ООД цена за извършване на услугата е 540 000 лв. без ДДС, а от „Компютел” ООД – 212 635 лв. без ДДС. Тъй като между двете ценови предложения има разлика над 30% по Закона за обществените поръчки комисията е длъжна да поиска писмена мотивировка от участника, дал по-ниската цена. След като я разгледа и прецени доколко е обоснована, комисията ще реши дали дапуска до класиране „Компютел” ООД и ще уведоми двамата участници писмено за решението си.

Обществената поръчка се отнася за доставка, внедряване и осигуряване поддръжка за срок от три години на цялостно решение за защита от вируси, spam, adware, phishing, scareware, spyware и потенциално опасни приложения и за защита от злонамерени атаки през интернет или локална мрежа чрез персонална защитна стена (personal firewall).

Защитата на пощенски кутии през mail gateway трябва да включва, както защита от вируси и спам, така и възможност за задаване на правила и политики за електронната поща. Задължително условие е решенията за защита да се управляват през една обща административна конзола и да работят през един сервизен агент на работните станции. Изпълнителят ще има ангажимент и за пълна техническа поддръжка за периода на лиценза.

Основен потребител на доставяните по тази поръчка лицензи ще бъдат областните и общинските администрации, както и други администрации. Антивирусният софтуер ще спомогне за нормалната експлоатацията на мрежите и компютрите, свързани към интернет, и тяхната защита срещу нежелани търговски съобщения, злонамерени атаки, целящи разрушаване на системите или достъп до важна информация и много други.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg