Дунавгаз намалява цените на природния газ

666
Дунавгаз намалява цените на природния газ

Цените на природния газ за битови потребители на територията на “Дунавгаз” ЕАД намаляват средно с 4.6 % от 1 септември, информираха от Овергаз за Profit.bg.

В битовия сектор 1 киловатчас енергия, произведен с природен газ, ще струва 8.5 стотинки, а цената на електрическата енергия за битови потребители е 15.3 стотинки за киловатчас.

От 1 септември 2008 г., с решение на ДКЕВР, влязоха в сила новите цени за разпределение и снабдяване с природен газ на “Дунавгаз” ЕАД. Дружеството е носител на лицензиите за разпределение и снабдяване с природен газ на окрупнената територия на регион „Дунав”.
Новите цени за разпределение и снабдяване с природен газ на “Дунавгаз” ЕАД запазват конкурентноспособността на природния газ спрямо алтернативните енергоносители.

За стопанския сектор 1 киловатчас енергия, произведен с природен газ, ще струва от 6.6 стотинки (минимална тарифа) до 8.1 стотинки (максимална тарифа). Същата единица енергия, произведена с мазут, в който има 3% сяра, струва 12.3 стотинки, а произведен с газьол 0.2% сяра – 25.8 стотинки.

Използването на природния газ формира икономия в размер от 5.7 до 4.2 стотинки за всеки киловатчас в предприятията, заменящи мазут 3% S и от 19.2 до 17.7 стотинки за всеки киловатчас в производствата, които заменят газьол 0.2% S със синьо гориво.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg