Два инвестиционни проекта ще подобрят водоснабдяването във Владая

535
Два инвестиционни проекта ще подобрят водоснабдяването във Владая

Работата по два проекта от инвестиционната програма на „Софийска вода” АД ще започне в с. Владая на 26 май 2008 г. (понеделник), информираха от дружеството за Profit.bg.

Цел на проектите е подобряване на водоснабдяването и качеството на услугата чрез реконструкцията на улични водопроводи в район Витоша. Стари етернитови и стоманени тръби ще бъдат заменени с висококачествени полиетиленови с по-голям диаметър.

По първия проект в с. Владая ще се подменят водопроводи и съществуващите сградни водопроводни отклонения по ул. „Страната”, ул. „Марин чукар”, ул. „Янкино усое” и ул. „Момина сълза”. Реконструкцията обхваща участък с обща дължина повече от половин километър. Стойността на проекта е за около 112 хил. лв., а ползите от изпълнението му ще бъдат усетени пряко от повече от 300 домакинства в района.

По втория проект ще се подменят водопроводи по ул. „Равнище” в участъка от ул. „Бистър поток” до ул. „Без име”, по ул. „Спортист” и по ул. „Ал. Константинов”, от ул. „Спортист” до ул. „Язбино”. Реконструира се участък с обща дължина около километър. В проекта се влагат 140 хил. лв., а 600 домакинства в района ще бъдат облагодетелствани след завършването му.

С изпълнението на тези проекти над 900 домакинства в с. Владая ще получат по-качествена услуга доставяне на питейна вода. За тази цел в следващите месеци ще бъдат вложени общо четвърт милион лева в модернизация на водопроводната мрежа.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg