Две фирми подадоха оферти за участие в обществената поръчка за печат на изборите

445
ЕТ “Татяна Иванова – Ангра” и “Неона” ООД са двете фирми, които подадоха документи за участие в обществената поръчка за печати на секционните избирателни комисии за местните избори през октомври тази година. Срокът за подаване на офертите от кандидатите изтече на 10 септември 2007 г., в 12.00 часа.

След като разгледа подадените документи, комисията определи, че и двамата кандидати за участие в конкурса са спазили предварително зададените параметри, определени в документацията за участие в обществената поръчка и съобразени с изискванията на ЦИКМИ.

Критерият за оценка на офертите беше най-ниската предложена цена, според който на първо място беше класирана фирма „Неона” ООД с предложение от 3.83 лв. без ДДС единична цена или общо 49 408 лв. без ДДС за цялата поръчка. Класиралата се на второ място фирма ЕТ „Татяна Иванова – Ангра” предложи единична цена от 4.51 лв. без ДДС или общо 58 179 лв. без ДДС за цялата поръчка, информират от МДААР.

Предвижда се да бъдат изработени 12 900 хиляди печата. Съгласно Решение № 8 на ЦИКМИ печатът на СИК трябва да бъде с правоъгълна форма с надпис МИ 2007 и уникален петцифрен номер. Печатът трябва да е автоматичен и да гарантира минимум 10 хиляди броя отпечатъци. Фирмата изпълнител има ангажимент до 19 октомври 2007 г. да достави печатите до областните центрове в страната.

Следващата обществена поръчка, открита от МДААР, е за доставка на пликове за гласуване. С официално решение миналия месец ЦИКМИ определи вида на плика за гласуване. Предвижда се да бъдат изработени около 12 милиона плика, в т. ч. около 7 млн. за първия тур и резерв от 5 млн. за втория тур.

Съгласно последните промени в Закона за местните избори по време на вота на 28 октомври 2007 г. ще се гласува с интегрална бюлетина за всеки вид избор за общински съветници, за кмет на община, за кмет на район и за кмет на кметство. Бюлетините ще се поставят в непрозрачен плик, като се подпечатват с печат на секционната избирателна комисия.

Крайният срок за подаване на оферти по тази обществена поръчка е до 10.30 ч. днес (21 септември 2007 г.), а отварянето им ще бъде от 11.00 ч. същия ден.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg