Дянков: Няма да се наложи актуализация на бюджета

702
Дянков: Няма да се наложи актуализация на бюджета

Има 161 млн. евро за усвояване по проекти за Шенген, но за първите две години са разписани проекти едва за 33 млн. евро., като са изплатени само 17 млн. евро. Според Дянков предишното правителство е свършило само 10% от работата и сега 90% от нея трябва да свърши новото правителство до края на 2009 г., когато изтича срока на програмата.

На 11 август правителството прие постановление за съкращаване на разходите на отделните ведомства и предприе мерки за повишаване на събираемостта на бюджета, каза Дянков в отговор на въпрос, отправен от народния представител Пламен Орешарски за намеренията за първи действия на ГЕРБ след сформиране на правителство.

На 10 септември очакваме редовна мисия на МВФ в България, на която ще бъде направен анализ на цялостната икономическа ситуация в страната, на която ще присъстват и представители на Еврокомисията, каза Дянков.

Според него обаче няма да се наложи актуализация на бюджета.

Задължение на България е да въведе еврото като официално платежно средство. Необходима е по-активна политика на България по RM2 и след това присъединяване към еврозоната.

Няма опасност за междинните плащания по програма "Административен капацитет", тъй като вече са изпратени запитвания за тях до Еврокомисията, заяви още Дянков на въпроса на Меглена Плугчиева за хода на програмата.

Източник: БГНЕС, Снимка: БГНЕСФото

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg