Дянков: От гледна точка на Брюксел не сме в криза

999
Дянков: От гледна точка на Брюксел не сме в криза

Министърът на финансите Симеон Дянков направи първата копка на рехабилитацията на пътя Момчилград-Крумовград.

Обектът се финансира по ОП "Регионално развитие" и е първият от проектите реализиран у нас, след спирането на програмата преди 3 години. Строителството на пътя трябва да приключи за 4 месеца. За този период от време ще бъдат изцяло подновени 18 от общо 45 км на пътя. Предвижда се полагане на нов асфалт, изграждане на водостоци, подмяна на предпазните огради, ремонт на подпорните стени. Цената на проекта е малко над 9 млн. лв.

За да направи първата копка на рехабилитацията финансовият министър се качи на багер и показа добри умения в управлението на тежката машина.

Според него, по-лесно се управляват финансите на държавата, отколкото "Камацуто", но призна, че има опит с подобна техника от пребиваването си в Афганистан преди години.

Този проект за рехабилитация на пътя е първият по програма "Регионално развитие".

Финансовият министър отчете като голям успех фактът, че ЕС е отблокирал средствата по всички програми, а това означава, че от гледна точка на Брюксел България е преодоляла кризата. Освен рехабилитацията на този път, ще се работи и по други 14 проекта.

Очаква се през януари да стартира изпълнението на нова група проекти, финансирани с част от спестените пари по предишни пътни схеми.

Източник: БНТ

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Common Stocks
# 0
17:08 | 7 August 2010
Отблокирането на финансовите средства по различните програми на ЕС показва, че страната ни е част от европейската общност. По отношение на излизането от кризата, едва ли икономистите имат количествени критерии и представи за начало и край на кризата. Имам предвид българските, разбира се. Бих се радвал, ако представители на икономическата общност в страната разяснят как се определя края на една криза, както и защо страната ни е в условия на валутен борд.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg