Дянков: Шефът на Булгартабак в момента се поти

897
Дянков: Шефът на Булгартабак в момента се поти

Предприятието в Благоевград на „Булгартабак" е производител на тези цигари, които уж са дошли от Китай, уж са били произведени в Китай. Това пак показва, че същите хора, които казват - държавата повече трябва да направи, дръжте крадците отвън, ние сме легалният бизнес, всъщност през вечерно време подпомагат самите те нелегалния бизнес и това трябва да спре. Това каза Симеон Дянков, вицепремиер и министър на финансите, в интервю за БНР.

По думите му шефът на „Булгартабак" - Благоевград в момента се поти, защото в понеделник са извикани всички шефове на производители и вносители на цигари.

По отношение на наредбата на Министерството на финансите, с която трябва да се регулира работата на производителите на алкохол, цигари и други акцизни стоки, Дянков обясни, че за първи път се прави такава наредба. И това, което тя постановява е начинът, по който НАП, митници, въобще органите на властта могат да регламентират и да упражняват контрол върху акцизните стоки - цигари, алкохол, горива.

Досега това не се е правило въобще, допълни още финансовият министър. „Тази наредба дава възможност аз да вкарвам по всяко време хора и от НАП, и от митниците и да изземам цели партиди цигари и това ще го правим и не само за цигари, за алкохол. Ще затваряме казина, ако видим, че има нередности", каза още Симеон Дянков.

Съществуват данни, че Алексей Петров е длъжник на хазната, но те все още не са официални, каза още Симеон Дянков във връзка с вчерашната атака на Петров срещу него.

"Първо по закон агенцията за приходите НАП не може да дава такива данни на МВР. Може да ги дава само с изисквания на прокуратурата. Такива данни наистина са дадени на главния прокурор, но всъщност данните, доколкото разбирам, които са изнесени от МВР, идват не от НАП, а от ДАНС.

ДАНС наистина има възможност да проверява като финансова полиция за такива данни и доколкото разбирам има наистина такива данни, но пак подчертавам те не идват от Агенцията за приходите. Не са все още официални данни", посочи министър Дянков.

По думите на вицепремиера от вторник в цялата страна се провежда голяма акция с кодовото име "Совите" , която има за цел да установи нарушителите на акцизния режим.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Ужким Петров дължи
# 0
08:02 | 19 February 2010
Ужким дължи 1,5 милиона лева, ама май не дължи. Данните били неофициални, но не от НАП, а от ДАНС. Бившите дружки Петрови от ДАНС искат да го натопят, но може да им се върне като бумеранг и да ги цапардоса . Изобщо шменти капели.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg