Джевдет Чакъров връчи 5-годишен лиценз на „Импакт Корпорейшън” АД

1738
Министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров връчи 5-годишен лиценз на „Импакт Корпорейшън” АД за извършване на дейности по обработка и рециклиране на отпадъците от опаковки като колективна организация по оползотворяването им. Така дружеството се включва в битката с боклука, който става все по-голям проблем за страната, информират от министерството.

“Импакт корпорейшън” има за цел да създаде устойчива и ефективна система за разделно събиране, рециклиране и оползотворяване на отпадъците от опаковки. За целта дружеството е приело програма за изпълнение на дейността си през следващите 5 години.
Учредители на “Импакт Корпорейшън” са “МД-Инженеринг” ООД, “Капман Ин” ЕООД, “Сити инженеринг” ЕООД и други. Дружеството се представлява от изпълнителния директор Милена Иванова.

“Ще направим всичко възможно като дружество, да въведем добри европейски практики при интегрираното управление на отпадъците от опаковки и да увеличим инвестициите в сектора”, каза Милена Иванова.

Според нея най-важното е да се убеди всеки член на българското общество в необходимостта от разделното събиране и да се постигнат очакваните разултати, заложени в програмата на „Импакт Корпорейшън”.

„Ще работим в тясно сътрудничество с местните власти и с неправителствените организации, както и с бизнеса, защото без тяхното участие е невъзможно да се постигне рационално управление на отпадъците и да достигнем европейските стандарти в тази област”, добави изпълнителният директор.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg