ЕБВР отпуска заем за 9 млн. евро за подобряване на ВиК Стара Загора

424
ЕБВР отпуска заем за 9 млн. евро за подобряване на ВиК Стара Загора

Бордът на директорите на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) одобри на 27 юни 2007 г. в Лондон проект за заем на стойност 9 млн. евро за ВиК Стара Загора. Кредитът е за рехабилитация на водоснабдителната инфраструктура в гр. Стара Загора., информират от МРРБ.

Целият проект е на стойност 11,3 млн. евро, като останалите средства са собствено финансиране на ВиК – Стара Загора. Изпълнението на проекта ще доведе до премахването на режима на водата в града.

Готови са тръжните процедури за възлагане на изпълнението на проекта. Планира се изпълнението му да започне през август 2007 г. и да приключи през ноември 2008 г.

Официалното подписване на договора за заем е планирано за 10 юли 2007 г. в гр. Стара Загора.

Икономиите на енергия, които ще бъдат постигнати чрез реализацията на проекта, ще демонстрират потенциала за енергийна ефективност при рехабилитацията на водоснабдителната мрежа и намаляването на загубите на вода.

Банката ще направи оценка на равнищата на икономиите на въглероден диоксид и ще определи дали продажбите на въглеродни емисии биха могли да бъдат включени като част от проекта.

ЕБВР ще осигури грантови средства за техническо сътрудничество, предназначени за разработване на план за подобряване на финансовото и оперативното функциониране на дружеството.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg