Един на всеки пети склонен да плати повече за храна

437
Един на всеки пети склонен да плати повече за храна

По думите на земеделския министър Валери Цветанов, сирене на цена под седем лева не е приготвено с истинско мляко. Анкета на bTV показа, че едва един на всеки пети българин е склонен да плати повече, за да яде по-качествено сирене.

Преди още да се зашуми около съмнителните съставки на сирената в търговската мрежа, те вече бяха разделени на продукти с растителен и животински произход. Оказва се обаче, че българинът се интересува не толкова от състава на хранителния продукт, колкото от цената му, или както се казва: "сиренето струва пари", а истинското - повече пари.

Лекарите сравняват консумацията на млечни продукти по съвременна технология с постепенно отравяне. Дори са готови да обявят бойкот на производителите на фалшиви млечни продукти. За разлика от гражданите, хората, които живеят на село, рядко посягат към готовите млечни продукти в търговската мрежа.


Рецептата за българското саламурено сирене не е тайна. Лесна за смятане е и крайната цена на продукта, който се получава от 5 л краве или 3 л овче мляко.

Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg