Единен телефонен номер за данъчна и осигурителна информация предоставя НАП

480
Единен телефонен номер за данъчна и осигурителна информация предоставя НАП

От днес на единния телефонен номер за цялата страна 0700 18 700 гражданите и представителите на фирми могат да получават актуална данъчна и осигурителна информация, съобщават от Националната агенция по приходите.

Телефонното обаждане е на цената на градски разговор от цялата страна, а на въпросите на клиенти ще отговарят служители на НАП от 28 областни града в страната. Телефонът ще функционира в установеното за НАП работно време – от 9,30 до 17,30 ч. в делнични дни.

Обажданията от мобилни телефони към единния номер за данъчна и осигурителна информация се заплащат по стандартната тарифа на съответния мобилен оператор.
Експертите на агенцията ще дават отговори на въпроси, свързани с декларирането и плащането на данъци и задължителни осигурителни вноски, сроковете за подаване на декларации и плащане на задължения.

По телефона ще може да се получи още информация за начините на плащане, банковите сметки и нужните платежни документи, както и за попълването на данъчните и осигурителни декларации и формуляри. Клиентите на НАП ще могат да направят и справка за здравно-осигурителния си статус по телефона или да получат указания как да ползват електронните услуги, предоставяни от Националната агенция за приходите.

Общото времетраене на един разговор със служител на НАП е ограничено на 5 минути.
“Дължим на клиентите си лесен начин за получаване на достоверна данъчна и осигурителна информация. Телефонът 0700 18 700 дава тази възможност на цената на градски разговор.

Няма причина да разкарваме ненужно хората, те вече могат да научават това, което ги интересува директно по телефона ”, заяви по повод старта на новата телефонна линия заместник-изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg