Една концесия и девет разрешения за проучване одобри правителството

1996
Една концесия и девет разрешения за проучване одобри правителството

„Магстрой” ООД получи концесия за добив на строителни материали от находище „Студена”, участък „Магстрой”, разположено в землищата на селата Студена и Витошко, община Перник. Концесионната площ е с размер 229 386 кв. м, а срокът на концесията – 35 години. За този период се очаква постъпленията от концесионни плащания да надхвърлят 2 682 715 лв., половината от които ще постъпват по бюджета на община Перник, а предвидените инвестиции да са 2 175 000 лв.

Правителството одобри днес и издаването на девет разрешения за проучване на подземни богатства.

Четири от разрешенията са за проучване на скалнооблицовъчни материали. Те са за „Булгнайс” ООД, „Булстоун” ООД, „Пейтрекс-М” ЕООД и „Ивайловград-Ихтио-Комерс” ООД. За срок между 18 месеца и две години дружествата ще разработват площите „Полето” (община Котел), „Заселе” (община Своге), „Карачанкови саи” и „Кладенчето” (община Ивайловград). В проучванията ще бъдат вложени над 113 хил. лв., а в мероприятия по опазване на околната среда – близо 12 хил. лв.

Едногодишни разрешения за проучване на строителни материали получават „Пътища” АД, „Агромах” ЕООД и „Краниум” ЕООД. Те ще разработват площите „Пет могили” (община Никола Козлево), „Бачиново” (община Ихтиман) и „Бостанчето” (общини Добрич и Аксаково). В проучвателни дейности дружествата ще вложат над 164 хил. лв., а в екомероприятия – повече от 20 хил. лв.

Възможностите за добив на неметални полезни изкопаеми ще проучват „Симекс” ЕООД и „България Флуорит” ЕООД. Те ще оперират съответно две и три години в площите „Дълбоки дол” (общини Бяла Слатина и Враца) и „Чипровци-север” (община Чипровци). Минималният очакван размер на инвестициите е 179 хил. лв., а на мероприятията по опазване на околната среда – 17 340 лв.


 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg