ЕК започва мащабна кампания за насърчаване на ваксинирането у нас

444
ЕК започва мащабна кампания за насърчаване на ваксинирането у нас

© Pixabay

Представителството на Европейската комисия в България започва мащабна кампания за насърчаване на ваксинирането срещу COVID-19 "България се ваксинира - информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!", съобщиха от институцията.

Кампанията допълва усилията на българските здравни власти при информирането на гражданите за ползите от имунизирането срещу коронавирус и се осъществява с подкрепата на Министерството на здравеопазването и в партньорство с Българския лекарски съюз, Световната здравна организация, УНИЦЕФ, Националното сдружение на общините в България и други партньорски организации.

Целта е с положителни послания да се насърчи и информира онази част от българските граждани, които все още имат колебания относно ваксинирането, както сочат последните социологически данни на Евробарометър.


Според изпълняващия длъжността ръководител на Представителството на Европейската комисия в България Цветан Кюланов България и Европа са в решителен етап от борбата с пандемията. Сега, когато наличността на безопасни и ефикасни ваксини в ЕС е гарантирана, трябва да използваме момента максимално бързо да постигнем ваксиниране на поне 70 на сто от възрастното население, посочва той.

Кюланов отбелязва, че поставянето на ваксина е лично и доброволно решение. Всеки от нас често се поддава на емоции и именно заради това отправяме емоционално послание към хората - да послушат сърцето си, но и да потърсят достоверна информация, заявява той.

Инжектираха погрешка на италианка шест дози от ваксината на PfizerМладата жена е под лекарско наблюдение, но се намира в добро състояние

В рамките на кампанията ще се излъчват видеоклипове, послания за радиослушателите и други визуални комуникационни материали, благодарение на които Представителството на ЕК у нас се надява да ангажира българите да научат повече за ваксините от лекарите и от медицинските експерти.

Масовото разпространяване на дезинформация за коронавируса и ваксините често води до колебания и объркване, ето защо е важно българите да се информират за своето здраве само от авторитетни източници. Затова Представителството на Европейската комисия в България събира на специална интернет страница основните факти относно ваксинирането срещу COVID-19.

Там гражданите на достъпен и лесен за възприемане език ще намерят на едно място отговорите на въпросите около ваксинирането, които най-често ги вълнуват. Посочени са препратки към информационните сайтове на компетентните български здравни власти и на съответните европейски и международни организации - Европейската агенция по лекарствата, Световната здравна организация и др.

Българският бизнес

Всичко по темата Коронавирусът COVID-19

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg