ЕКОФИН обсъжда мерки за стабилност на финансовите институции

679
ЕКОФИН обсъжда мерки за стабилност на финансовите институции

Правителството одобри позицията на България за участие в неформалното заседание на Съвета на Европейския съюз по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН), което ще се проведе на 30 и 31 март 2012 г. в Копенхаген.

В дневния ред на заседанието са включени въпроси, свързани с икономическите перспективи на ЕС и финансовата стабилност. Определената тема за дискусия по време на работния обяд на министрите на финансите е сътрудничеството между еврозоната и ЕС като цяло.

ЕКОФИН ще обсъди режим от мерки за стабилност на финансовите институции и ревизирането на регламента относно агенциите за кредитен рейтинг. Представителите на министерствата на финансите и на националните банки ще разгледат възможността за формулиране на общи принципи и предприемане на действия за превенция на дестабилизиране на банковите системи, за споделяне на загубите извън гарантираните депозити и др.

В рамките на заседанието министрите на финансите ще представят постигнатите резултати от преговорите в хода на подготовката на Многогодишната финансова рамка и предстои да изразят своите становища и предложения общо по елементите на приходната и разходната й част. Те ще обсъдят и въпроси, свързани с подготовката на пролетната среща на МВФ и срещата на министрите на финансите и управителите на централни банки на страните от Г-20 на 19 и 20 април 2012 г. във Вашингтон.

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg