ЕкоПак е лидер на пазара с дял от 45.7%

1307
ЕкоПак е лидер на пазара с дял от 45.7%

В ЕкоПак, първата лицензирана организация по оползотворяване, вече членуват над 1400 компании. През 2007 г. те са декларирали 145 000 тона отпадъци от опаковки, което увеличи пазарния дял на ЕкоПак до 45.7%.

Организацията е събрала разделно и предала за рециклиране 62 236 тона опаковки. Това съставлява 43% от декларираните от нейните членове количества, при годишна цел по Закона за управление на отпадъците от 39%. За 2008 г. квотата за рециклиране по ЗУО е 42%.

Компаниите, които членуват в ЕкоПак, могат да декларират количествата произведените или внесени от тях опаковки вече и по електронен път. Създадената преди две години Web-базирана система „ЕкоПак Он-лайн” е част от Системата за управление, която поетапно се въвежда в ЕкоПак с цел по-добро организиране и оптимизиране на бизнес процесите.

След едногодишна работа с „ЕкоПак Он-лайн” започна поетапно обучение и въвеждане на системата при клиентите. Системата, разработена от най-голямата организация за оползотворяване у нас, позволява въвеждане на отчети за количествата опаковки, фактуриране и генериране на справки по различни показатели в реално време. Това спестява на клиентите на ЕкоПак време, улеснява отчетността и намалява документооборота.

Работата със системата е изключително опростена. Графично тя е идентична с хартиените декларации, а попълването на електронното приложение отнема само няколко минути. Базирана е на сървър, собственост на ЕкоПак, като поверителността на данните е гарантирана с всички сертификати за сигурност.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg