Енергийния кръстопът на Черноморския регион разисква Овчаров на пресконференция

509

Министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров ще открие международна конференция на тема „Енергийният кръстопът на Черноморския регион и Югоизточна Европа. Възобновяема енергия, разпределени енергийни източници и енергийна ефективност".

Форумът ще се проведе на 25 и 26 април 2007 г. в Интер експо и Конгресен Център, София, информират от МИЕ.

Министър Овчаров ще открие конференцията и международните изложби „Експо енергетика" и „Вода София 2007" на 25 април (сряда) от 10.00 часа в зала Витоша. За втора поредна година проявата се провежда под патронажа на Министерство на икономиката и енергетиката и е организирана от Агенцията за енергийна ефективност, Националният комитет на България към Световния енергиен съвет, Черноморския регионален енергиен център и Агенция Булгарреклама.

По време на конференцията ще бъдат дискутирани всички актуални въпроси за икономическите, политически и регулаторни възможности за интеграция на разпределение на енергийните ресурси; планът за действие на Европейския съюз и значението му за страните от Югоизточна Европа и Черноморския регион, както и мерките за подкрепа на енергийната ефективност.

На специализираната изложба „Еспо енергетика", която продължава до 28 април 2007г., ще бъдат представени нови и модерни технологии, измервателна техника, индустриално оборудване, енергоспестяващи решения, апаратура за важни за енергийния отрасъл сектори.

В програмата на форума е предвидена пресконференция от 12:00 часа на 25 април 2007 в зала Родопи на конгресния център. В нея ще вземат участие зам. –министърът на МИЕ Валентин Иванов, директорът на Агенцията за енергийна ефективност Таско Ерменков, председателят на Черноморския регионален енергиен център Люлин Радулов, управителят на Агенция Булгарреклама Иван Иванов, представители на Българската асоциация на водите, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Министерство на държавната политика при бедствия и аварии, Берлинския панаир и други.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...