Е.ОН България инвестира 60 млн. лв. през 2008 г.

459
Е.ОН България инвестира 60 млн. лв. през 2008 г.

Бюджетът на Е.ОН България за инвестиции и поддръжка на мрежата през 2008 г. възлиза на близо 60 млн. лв. Информацията беше съобщена по време на пресконференция в Добрич, на която ръководството на компанията представи резултатите от дейността си през 2007 г. и инвестиционните планове на Е.ОН България за 2008 г.

Планираните средства за влагане в мрежата са с 9 млн. лв. повече, в сравнение с предходната 2007 г., когато сумата възлизаше на 51 млн. лв., съобщиха още от компанията.

Пресконференцията предхождаше поредната от регулярните срещи на ръководството на дружеството с областните управители и кметовете на общините, на чиято територия Е.ОН България развива дейността си.

В нея участие взе и Детелина Николова, кмет на град Добрич. Госпожа Николова сподели с медиите очакванията си от предстоящия разговор с ръководството на компанията и оценката си за инициативата на Е.ОН България да предоставя регулярно информация и да поддържа активен диалог с представителите на общинските власти в североизточния регион.

От планираните инвестиции за 2008 г., 49.5 млн. лв. са определени за инвестиционна програма и 10 млн. лв. за ремонти на електроразпределителната мрежа, съобщи по време на срещата с медиите г-н Манфред Пааш, Председател на Управителния съвет на Е.ОН България. В рамките на инвестиционната програма компанията ще отдели 20.7 млн. лева за работа по ключови проекти и 28.8 млн. лв. за дейности, свързани с развитие и модернизация на мрежата.

Активните инвестиции на компанията в електроразпределителната мрежа вече дават резултат. Основният проект на Е.ОН България за намаляване на прекъсванията „Мрежа 33” доведе до снижаване броя на авариите по линиите, включени в проекта с над 85%.

През 2007 г. средната продължителност на прекъсванията на клиент е намалена до 244 минути на година, което е с 15 минути под квотата на регулатора - 259 минути.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg