Е.ОН България: Няма стачни действия в компанията

353
Е.ОН България: Няма стачни действия в компанията

В компанията няма стачни действия, съобщиха от Е.ОН България във връзка с информация за искания за увеличение на трудовите възнаграждения.

Част от служителите в някои Регионални центрове към Е.ОН България Мрежи, и главно във Варна, изразяват под формата на мълчалив протест, в рамките на обедната си почивка , исканията си за увеличение на трудовите възнаграждения.

От Е.ОН България също съобщават, че са увеличили основната заплата средно с 14% през 2006 г., а през 2007 г. – с 21%. И двете увеличения бяха след преговори със синдикатите и бе избран подход, който целеше увеличението да засегне по-значително служителите с най-ниски възнаграждения.

Като част от възнаграждението си служителите получават тримесечен бонус, който за тази година е 10%. В компанията съществува и широка социална програма, в рамките на която на всеки служител е изплатена коледна премия.

Всички служители в групата на Е.ОН България се осигуряват при стриктно спазване на изискванията на законодателството, а в допълнение всички работници и служители са допълнително осигурени с доброволно пенсионно и здравно осигуряване за сметка на работодателя, както и задължителната застраховка при трудова злополука за целия персонал на компанията.

В Е.ОН започнаха срещите със социалните партньори за договаряне увеличението на работните заплати за 2008 година. В тази връзка ръководството на Е.ОН България вярва, че ще бъде намерено решение, което да удовлетворява и двете страни.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg