Е.ОН България откри нова подстанция в Русе за 5.7 млн. лв.

917
Е.ОН България откри нова подстанция в Русе за 5.7 млн. лв.

Е.ОН България ЕАД, мажоритарен собственик на Е.ОН България Мрежи АД и Е.ОН България Продажби АД, въвежда в експлоатация подстанция „Слатина”, която ще захранва с електроенергия „Индустриален парк Русе Изток”.

Съоръжението е на стойност 5.7 милиона лева. Държавата финансира изграждането на част от необходимата инфраструктура, в съответствие със Закона за насърчаване на инвестициите. „Слатина” е третата нова подстанция, която компанията строи в България като част от програмата си за инвестиция в качеството и сигурността на електроразпределителната мрежа.

Подстанция „Слатина” беше открита на официална церемония в присъствието на ръководството на компанията, областния управител и кмета на Русе, партньори, гости и журналисти. Райнхард Ашендорф, член на Управителния съвет на Е.ОН България и Мария Димова – областен управител на Област Русе, дадоха символичен старт на работата на съоръжението с традиционното прерязване на лента.

С решението на община Русе да построи „Индустриален парк Русе Изток” възниква необходимостта от осигуряване на нови мощности, надхвърлящи възможностите на съществуващата към момента мрежа. Строежът на подстанция „Слатина” започна през лятото на 2007 г.

Подстанцията ще захранва с електроенергия всички индустриални обекти, които се изграждат в „Индустриален парк Русе Изток”, като завод за алуминиеви части, новостроящия се завод за керамични плочки и други бъдещи обекти.

 

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg