Е.ОН България се подготвя за есенно-зимния сезон

401
Е.ОН България е предприела всички необходими мерки за обезпечаване на нормалното електрозахранване на територията на Североизточна България през есенно-зимния сезон. По време на среща с журналисти от град Варна днес компанията представи пред медиите основните моменти от подготовката за предстоящия сезон и допълнителните дейности, които ще осигурят ефективна работа при зимни условия.

С цел гарантиране на нормална работа при зимни условия, Е.ОН България е осигурила специализирано и техническо оборудване на аварийните си екипи, сключени са договори с партньорски фирми за съвместна дейност в тежки зимни условия и бедствия, създадена е организация за сформиране на допълнителни групи и преливане на технически персонал от един регионален център в друг при възникване на тежки аварийни ситуации.

Закупени са 149 нови автомобила, като Е.ОН България планира до края на 2007 г. да бъдат доставени още 73. Компанията разполага с 514 аварийни екипа и екипи за домашно дежурство, като на територията на област Варна работят 117 аварийни екипа. Гарантирана е и необходимата складова наличност от ремонтни материали.

Компанията е извършила пълна есенно-зимна профилактика. Обходени са 15 000 км електропроводи средно напрежение, 23 подстанции, близо 12 000 трафопоста и 16 000 км мрежа ниско напрежение. Извършени са и инспекции, огледи и обходи на всички съоръжения. Близо 1 млн. лева са отделени за намаляване броя на прекъсванията за периода август – декември 2007 г.

В подкрепа на ефективността на предприетите мерки за есенно-зимната подготовка на дружеството са и наскоро излезлите резултати от проверката на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Според регулатора, съоръженията на компанията са приведени в готовност за сезона, аварийните групи реагират спрямо изискванията, осигурени са и планираните складови наличности.

При проверката е констатирано, че стойностите на напрежението отговарят на Показателите за качество на електроснабдяването, компанията е изпълнила предварителните предписания на регулатора, като е налице значително подобряване на експлоатацията и качеството на доставяната електрическа енергия.

ДКЕВР е излязла с допълнителни предписания за предоставяне на информация и представяне на някои процедури и планове на компанията. В тази връзка Е.ОН България е създала вътрешна организация за своевременно изпълнение на тези предписания.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg