Е.ОН иска с 8.81% средно по-висока цена на тока

736
Е.ОН иска с 8.81% средно по-висока цена на тока

Средното увеличение на крайната цена за потребителите от 1 юли 2010 г., което Е.ОН България предлага на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), е 8.81%.

Предлаганото от Е.ОН увеличение на крайните цени за бита е 11.60% и ще доведе до промяна на средномесечната сметка на едно домакинство с 3.49 лева.

„Промяната е породена от нуждата на компанията да покрие загубите си от по-високата покупна спрямо продажната цена на електроенергията в този сегмент, и се дължи основно на увеличението, което дружеството предлага за нощната тарифа, по която в момента електроенергията се продава на загуба", заявяват от дружеството.

Средното увеличение на дневната тарифа е 9.72% и според статистиката повече от 71 % от консумацията на домакинствата е именно по тази тарифа.

Предлаганото средно увеличение за стопански клиенти, присъединени на ниско напрежение, е 5.61%, а за стопански клиенти, присъединени на средно напрежение - 5.98%. Компанията предлага намаление на част от дневните тарифи за стопански клиенти.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg