Е.ОН: Исканото увеличение на електроенергията е под нивото на инфлация за 2007 г.

499
Е.ОН: Исканото увеличение на електроенергията е под нивото на инфлация за 2007 г.

Предложеното увеличение на цената на електроенергията, което Е.ОН България публикува на 29 февруари 2008 г., е под нивото на инфлацията в страната за 2007 г., съобщи ръководството на компанията по време на бизнес закуска с журналисти в град Варна.

Средното увеличение на цената, което Е.ОН България ще поиска от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране от 1 юли 2008 г., е 10.9%. За битовите клиенти предложението за увеличение на цената на електроенергията е още по-малко – 10.1% или от 0.117 лв./кВТч на 0.12901 лв./кВТч., което е с 2.4% по-ниско от инфлацията.

По данни на Националния статистически институт за 2007 г. тя възлиза на 12.5%. Предложеното увеличение в цената за битови клиенти ще доведе до средно увеличение на месечната сметка за електроенергия на домакинство с 2.20 лв.

Предложеното увеличение на цената за стопански клиенти, присъединени на ниско напрежение, е 10.46 %, а за стопанските клиенти на средно напрежение предложението за промяна е за 15.74 % увеличение.

Компанията предлага и въвеждането на нов ценови компонент – „цена за достъп до мрежата”. Тя ще се явява втори компонент към цената за пренос. Клиентите на Е.ОН България Мрежи, които са присъединени директно към подстанции, ще плащат само този компонент за достъп до мрежата.

По време на бизнес закуската Манфред Пааш представи пред журналистите и новия член на Управителния съвет на Е.ОН България ЕАД – Бойко Димитрачков. Той ще отговаря за продажбите и политиката за човешки ресурси на компанията, които до този момент се ръководеха от Ралф Пеш. Бойко Димитрачков е и новият председател на Управителния съвет на Е.ОН България Продажби.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg