EVN: 400 хил. лв. начислени допълнително след проверки по Южното Черноморие

435
EVN: 400 хил. лв. начислени допълнително след проверки по Южното Черноморие

При извършени проверки в периода от средата на юни до средата на юли тази година в 127 обекта само на територията на курортен комплекс Слънчев бряг са установени 18 случая на неправомерно използване на електрическа енергия. В резултат на това допълнително са били фактурирани 2.3 GWh eлектроенергия на стойност около 400 000 лева. Проверките са част от засиления енергиен контрол по обекти на Южното Черноморие в рамките на проекта „Съюз с коректния клиент”.

Основна цел на проекта нa EVN Bulgaria „Съюз с коректния клиент” е да се защитят принципите за равно третиране на всички абонати на компанията, като се гарантира снабдяването с електроенергия на клиенти, които редовно заплащат консумираната от тях енергия и прекъсването на електозахранването на некоректните ползватели на услугата. В рамките на този проект се предвижда прекъсване на елeктрозахранването на всички нередовни клиенти в района на Южното Черноморие. Програмата цели и предотвратяване на допълнителни разходи за клиентите за възстановяване на електричеството чрез навременно плащане на сметките за ток. За да се избегнат допълнителни разходи, дружеството апелира към клиентите да заплащат навреме своите сметки.

Високото ниво на събираемост на задълженията за електроенергия е един от основните фактори за осигуряване на необходимите средства за поддръжка на електроразпределителната мрежа, което, от своя страна, е една от предпоставките за осигуряване на качествено и сигурно електрозахранване.

Едновременно с прилагането на проекта “Съюз с коректния клиент”, дружеството предприема редица мерки за подобряване качеството на захранване в региона.

За да отговори на силно завишената консумация на електроенергия в черноморските курорти, бурният икономически растеж през последните години и масираното строителство в региона, ЕVN Bulgaria инсталира 2 мобилни подстанции – в районите на Слънчев бряг и Созопол – с цел да подобри качеството на снабдяване с електроенергия.

Двете подстанции са на стойност 7 милиона лева и са част от инвестиционната програма на EVN Bulgaria за региона на Южното Черноморие през 2008 г. Общата сума на инвестициите през тази година в региона ще достигне 22.5 млн. лева. В ход е изграждането на 4 нови възлови станции – една в района на Свети Влас, една до Созопол и две в региона на Царево.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg