EVN Bulgaria присъединява нови обекти към мрежата си по Черноморието

397
EVN Bulgaria присъединява нови обекти към мрежата си по Черноморието

EVN Bulgaria сключи 641 договора за присъединяване на нови обекти към електроразпределителната си мрежа по Черноморието до края на месец април 2008 г.

Причина за сериозно завишената консумация на електроенергия в черноморските курорти са силният икономически растеж през последните години и бурното строителство в региона.

За да отговори на все по-нарастващото потребление на електроенергия, ЕVN Bulgaria ще инсталира за летния сезон 2 мобилни подстанции в Слънчев бряг и Созопол. Двете съоръжения са доставка от Австрия. Общата инвестиция на EVN Bulgaria в двете съоръжения възлиза на около 7 млн. лева. Освен това ще бъдат изградени и 4 нови Възлови станции – една в района на Свети Влас, една до Созопол и две в региона на Царево.

В същото време EVN Bulgaria продължава и изпълнението на проектите в региона, в съответствие с Инвестиционната и ремонтна програма (ИРП) на дружеството.

EVN Bulgaria ще инвестира над 22.5 млн. лева само по Южното Черноморие.

До момента по Южното Черноморие на територията на КЕЦ (Клиентски Енергоцентър) Поморие, Бургас, Бургас Юг и Приморско са ремонтирани или новоизградени над 48 км кабелни линии (средно и ниско напрежение) и над 20 км въздушни линии (средно и ниско напрежение).

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg