ЕVN спира тока на две мини поради неплатени сметки

704
ЕVN спира тока на две мини поради неплатени сметки

На 19 август 2009 г. EVN Bulgaria изпрати индивидуални предизвестия до ”Мина Балкан 2000” АД (община Твърдица, Област Сливен) и на ”Мина Черно море Бургас” ЕАД (община Поморие, област Бургас), с които информира за евентуално предстоящо преустановяване на електрозахранването на 24.08.2009 г.

Изключването е заради натрупани неплатени задължения за консумирана електроенергия от минните дружества, съобщиха от EVN. Предизвестията са изпратени с копия и до съответните институции - кмет, областен управител, районна прокуратура, Гражданска защита.

Въпреки загубите, които търпи от несъбрания дълг, EVN Bulgaria се отнесе с разбиране към минните дружества и продължи да търси начини за уреждане на дълга. EVN Bulgaria предложи и сключи с тях договори за разсрочено плащане на натрупаните задължения за консумирана електроенергия. След като те не бяха спазени от страна на минните компании, а освен това не се изплащат и текущите задължения за консумиран ток, електроразпределителното дружество е принудено да пристъпи към изключване на снабдяването с електроенергия с цел ограничаване на собствените загубите.

Просрочените задължения на ”Мина Балкан 2000” АД към момента са на стойност над 92 700 лева. Последните две фактури не са изплатени. Поетите от минното дружество задължения по погасяване на задълженията за консумирана електроенергия не се изпълняват.

Просрочените задължения на ”Мина Черно море Бургас” ЕАД към днешна дата са в размер на над 115 800 лева. Постигнатите договорености с минното дружество също не се спазват от негова страна.

EVN Bulgaria предвижда изключването на електрозахранването за минните дружества да бъде с продължителност, която не би създала опасност за техните съоръжения и служители.

EVN Bulgaria изразява своята готовност за постигане на нови договорености с ”Мина Балкан 2000” АД и ”Мина Черно море Бургас” ЕАД за бъдещо заплащане на натрупаните задължения за потребена електроенергия.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg