EVN установи кражби на ток за 123 хил. лв. през януари

543
EVN установи кражби на ток за 123 хил. лв. през януари

През 2010 г. групи на EVN Bulgaria продължават да извършват инспекции за коректно използване на електроенергията на цялата територия на захранване от дружеството в Югоизточна България.

Проверките обхващат обекти както на битови, така и на стопански клиенти. Специалисти от дружеството проверяват трафопостове, електромери, часовникови превключватели, начини и схеми на свързване към разпределителната мрежа на EVN Bulgaria.

През януари 2010 г. са инспектирани 3502 обекта. Резултатите от извършените проверки показват, че за първия месец на годината в 79 случая са налице отклонения или нарушения на Закона за енергетиката и утвърдените от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Общи условия на договорите за продажба на електрическа енергия.

Установени са кражби на 815 000 киловатчаса електричество на стойност 123 000 лв. Средната стойност на една кражба за януари е за над 1550 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg