ЕВН засилва енергийния контрол за намаляване на кражбите на еленергия

600
ЕВН засилва енергийния контрол за намаляване на кражбите на еленергия

ЕВН България засилва енергийния контрол за намаляване на кражбите на електрическа енергия и на техническите загуби. Това съобщиха от пресслужбата на енергийното дружество, цитирани от БТА.

Ръководството на компанията декларира, че борбата с кражбите на електроенергия си остава приоритет в нейната работа. През 2006 г. компанията е създала специална работна група за намаляване на кражбите на електроенергия. Проверени са 1800
обекта.

В 9 процента от случаите е установено некоректно използване на електрическа енергия. В резултат на това допълнително са начислени около 3,7 млн. kWh (киловатчаса) за
сметка на дружеството. През миналата година е въведена и нова технология за
по-бързо установяване на кражби на електрическа енергия.

Доставени са специални уреди за директно измерване на електрическата енергията от електропроводите. Уредите дават възможност и да се прави сравнение между доставяната и отчетената енергия на клиентите и да се установи точността на измервателните трансформатори.

Всички клиенти, присъединени на средно напрежение, ще бъдат проверени до края на 2007 година. Като част от кампанията за борба с некоректните действия ЕВН България е пуснал специален телефон за сигнали на граждани, който работи повече от година. Номерът, на който могат да се подават сигнали е: 0700 1 7777. Обаждането на него е на цената на един градски разговор.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg