Евромаркет Груп инвестира над 250 хил. лв. в регионален център в Благоевград

845
Евромаркет Груп инвестира над 250 хил. лв. в регионален център в Благоевград

Над 250 хиляди лева инвестира Евромаркет Груп в регионален център за Югозападна България. Комплексът на компанията за строителна и индустриална техника се открива утре вечер, съобщиха за Prtofit.bg от компанията.

Той се намира в Благоевград и включва административна част, сервиз, шоурум, склад за резервни части и демо парк с обща площ близо 1 000 кв. м. Очаква се той да бъде официално открит от областния управител на Благоевград Владимир Димитров.

Откриването му е част от инвестиционната програма на компанията за 2008-2009 г., която включва изграждане на регионални представителства и сервизни центрове на Евромаркет, така че да покрият по-големите градове на България, както и откриване на нови работни места и обучение на персонала.

В регионалния център на компанията в Благоевград са представени всички 10 бизнес направления - за строителна и подемно-транспортна техника, ръчни и силови инструменти, индустриални компресори, заваръчно оборудване, металообработваща техника, автосервизно оборудване, индустриални консумативи и др.

В деня на откриването демонстрационният парк ще разполага с багери и челни товарачи Hyundai, багер-товарачи Hidromek, челни товарачи GHEL, валяк Ammann, мотокар Heli и др.

През последните две години в Югозападна България е нараснало търсенето на земекопна и товарачна техника, машини за производство, пренос и полагане на бетон, пътностроителна техника, компресори.

От групата очакват ръстът на подемно-транспортната техника (мотокари, електрокари) да бъде значителен до края на 2008 г. „Търсенето на заваръчна техника и машини за оборудване за автосервизи в Благоевградския регион ще продължи да бъде на високото ниво, на което е в момента”, коментират от компанията и допълват, че ще поставят акцент върху доставката на кранове, багери, товарачи, телехендлъри, бетон помпи, бетонови възли, електрокари, мотокари, трошачки и сита за производство на инертни материали.

Компанията е доставчик на индустриална и строителна техника на фирмите Агромах, Актавис, Благоевград БТ, завода Карлсберг България; общинската фирма за сметоизвозване в Сандански, КФМ в Благоевград, Галчев Холдинг и др.

Според инвестиционната програма на Евромаркет за 2008 – 2009 г. нови, по-големи регионални центрове ще бъдат изградени в Пловдив, Стара Загора, Бургас, Русе.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg