Евромаркет Груп с над 100% ръст на продажбите си в Сърбия

929
Евромаркет Груп с над 100% ръст на продажбите си в Сърбия

Евромаркет Груп отчита над 100% ръст на продажбите си в Сърбия, съобщи изпълнителният директор на сръбския офис на компанията - Ивайло Борисов. Данните са за първото тримесечие на 2008 г. От компанията очакват ръстът тази година да надхвърли нивата от 2007 г., когато стойността на продажбите беше удвоена спрямо 2006 г. и достигна 40 млн. лв.

В края на 2007 г. Евромаркет Груп получи правата за продажба на пътностроителната техника на Ammann и в западната ни съседка. Там компанията ще продава не само валяците и уплътняващата техника на Ammann, но и системите за производство на асфалт, при които швейцарският производител се е наложил като безусловен лидер.

Евромаркет Сърбия е изцяло българско дружество и е част от Евромаркет Груп. Дружеството е регистрирано в Сърбия, като централният офис на компанията е в Белград. Евромаркет е на сръбския пазар вече седем години и се развива с бързи темпове.

Българските инвестиции в Сърбия от 2002 г. до момента са над 110 млн. евро по данни на Сръбската стопанска камара, а по данни на български бизнесмени достигат до половин милиард евро. В западната ни съседка работят над 20 фирми с български и смесен капитал. България е на 12-о място в класацията на чуждите инвестиции в Сърбия, като по-голяма част от тях са в областта на металургията, горивата, строителнтата техника, транспортната логистика, фармацията. Страната ни заема второ място по брой на приватизирани сръбски предприятия и на първо място по брой на компании, собственост на чужденци.

По повод опасенията, че отделянето на Косово и признаването на неговата независимост ще доведе до загуби на българския бизнес в Сърбия, от Евромаркет смятат, че това няма да окаже влияние на инвеститорите, тъй като икономиката на страната следва свой път на развитие, достатъчно независим от политическите събития.

В Сърбия, както и в България, Евромаркет предлага индустриална и строителна техника и е един от лидерите в бизнеса. Евромаркет Груп има задгранични офиси и в Украйна, Хърватия, Словения и Македония. Общият брой на служителите в холдинга, заедно със задграничните дружества, достига 1000 души.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg