Европейската комисия набира проекти по програмата Марко Поло II

458
Европейската комисия набира проекти по програмата Марко Поло II

Европейската комисия публикува втората покана за набиране на проекти по програмата Марко Поло II, съобщиха от Българската стопанска камара. Проектите трябва да предлагат мерки за преодоляване на задръстванията по европейските пътища, както и за подобряване екологичността на товарната транспортна система.

Програмата е създаде с основната цел да подпомага фирмите при разработване и предлагане на нови услуги (по време на началната, високорискова фаза) или при значително подобряване на съществуващи услуги, насочени към прехвърлянето на товари от автомобилния транспорт към морските превози на къси разстояния, железопътния транспорт и вътрешните водни пътища.

Проектите, които в процеса на оценяване получат най-висока оценка, ще имат възможност да сключат договори за отпускане на безвъзмездна финансова помощ (грант) със срок на изпълнение до шест години.

Шанс имат само проекти, доказващи устойчивост на прехвърлянето на товари от автомобилния към другите видове транспорт, и доказващи, че могат да оцелеят и при пазарни условия, в каквито ще попаднат, след като престанат да получават финансова помощ от ЕС.

Бюджетът на програмата Марко Поло за 2008 г. е 59 млн евро.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg