Евросредиземноморска конференция по информационно общество откриват в Кайро

450
Евросредиземноморска конференция по информационно общество откриват в Кайро

Втора евросредиземноморска министерска конференция по информационно общество ще се проведе в Кайро, Египет на 26 и 27 февруари 2008 г., съобщиха от Държавната агенция за информационни технологии и съобщения.

От българска страна участие в нея ще вземат Пламен Вачков, председател на ДАИТС и Йордан Мирчев, председател на Комисията по транспорт и съобщения в Народното събрание.

По време на конференцията министрите от страните членки на Европейския съюз ще обсъдят с колегите си от средиземноморските държави бъдещето на взаимоотношенията между двата региона в сферата на информационното общество, както и конкретни механизми за сътрудничество, които да отговорят на съвременните технологични и бизнес реалности, свързани с конвергенцията, кибер-сигурността и предизвикателствата пред регулаторните дейности.

Предвижда се министрите да подпишат съвместна декларация, в която да потвърдят своите ангажименти по евросредиземноморското партньорство и да отбележат значимостта на европейската политика за съседство като основно средство за насърчаване и допълване на партньорството между ЕС и средиземноморския регион.

Декларацията акцентира основно върху съществения принос на информационното общество и иновациите за конкурентноспособността на икономиките, за създаването на нови работни места и за посрещането на предизвикателствата, произтичащи от глобализацията.

По време на посещението си в Египет председателят на ДАИТС Пламен Вачков ще се срещне с колегата си Тарек Кемал, министър на съобщенията и информационните технологии на Арабска Република Египет, на която, предвид споделения общ интерес, двете страни ще обсъдят по-конкретни възможности за развитие на двустранното българо-египетско сътрудничество в ИКТ сектора.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg