Евростат: 37% от българите трудно свързват двата края

662
Евростат: 37% от българите трудно свързват двата края

© Pixabay.com

Пандемията от COVID-19 през 2020 и 2021 г. се е отразила на условията на живот в Европейския съюз.

Населението на страните членки беше засегнато, макар и в различна степен, от спад в доходите, ограничено работно време и правила за социално дистанциране.

За да оценят въздействието от тези промени, европейската статистическа служба Евростат и националните статистически институти са изготвили нова база данни, в която са се включили 11 страни членки на ЕС.

България на последно място в ЕС по БВП на човек от населението през 2021 г.Страната ни заема последното място и по покупателна способност


Първите резултати показват, че през четвъртото тримесечие на 2021 г. най-малко 20% от населението на страните членки от ЕС, които са предоставили данни (Белгия, България, Ирландия, Франция, Австрия, Словения и Финландия), са свързвали двата края лесно или много лесно.

Изключение тук е България, където този дял е едва 4.4%. Най-голям процент е отчетен във Финдландия (43.7%).

Делът на населението, който свърза двата края много трудно или трудно, варира от 9.2% във Финландия до 37.0% в България.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg