ФАР подкрепя с 6.7 млн. евро развитието на българско-румънския граничен регион

447
ФАР подкрепя с 6.7 млн. евро развитието на българско-румънския граничен регион

Програма ФАР ще подкрепи с 6 750 000 евро устойчивото развитие на българско-румънския граничен регион, съобщи главният експерт в изпълнителна агенция "Програма ФАР" Маргарита Велчева в Добрич днес. Възможностите за финансиране на проекти, свързани с подобряване на транспортната инфраструктура, развитие на туризма, опазване на околната среда в трансграничния регион бяха представени на информационен ден в областната управа.

Осем административни области в България - Добрич, Силистра, Русе, Видин, Враца, Монтана, Велико Търново и Плевен, могат да се възползват от грантовата схема. Общини, неправителствени организации, асоциации в туризма, училища, колежи и други институции трябва да поканят в своите инициативи поне един партньор от румънските градове
Мехидини, Олт, Долж, Телеорман, Калараш, Гюргево и Констанца. Финансирането на
проектите е безвъзмездно и е на стойност от 50 000 до 500 000 евро, обясни Велчева.

Съвместният фонд за малки проекти по програмата за трансгранично сътрудничество
отпуска 744 000 евро, информираха още от изпълнителната агенция. Фондът ще инвестира в дейности от типа "от хора за хора" - културен обмен, развитие на местната демокрация, проучвания в областта на развитието и планирането в региона и други.

Източник: БТА

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg