Феим Чаушев подаде оставка

510
Феим Чаушев подаде оставка

Феим Чаушев подаде днес оставка като заместник-министър на външните работи. В изявление за медиите, изпратено до БТА, той посочва мотивите за това свое решение.

През последните две седмици се проведе кампания за дискредитирането ми в професионално и лично отношение, бяха изписани много неща и бяха отправени различни обвинения, заявява Чаушев. Той изтъква, че рожденото му име е Феим Юсеинов Чаушев, но по време на Възродителния процес било принудително променено на Петър Юриев Чаушев.

Той бил възложил на адвокатите си да възстановят името му, но не могъл да възползва от утвърдителното решение на съда, защото бил в Германия и пропуснал установения срок. По-нататък различни съдебни формалности му попречили да си върне името, но усилията му в тази посока продължавали. От 2002 година, откакто съм в правителството, не се занимавам с никакъв бизнес и нямам бизнес отношения с никого, подчертава Чаушев.

Тъй като от участието ми в различни дружества не съм реализирал под каквато и да е форма каквито и да е приходи, не съм счел за необходимо да ги декларирам пред Сметната палата, още повече, че съм подал съответните молби и съм предприел съответните мерки за напускане на тези дружества, твърди Чаушев.

С оглед на всичко гореизложено, считам, че не съм нарушил българското законодателство във връзка със заеманата от мен длъжност, както и морално-етичните норми, тъй като нито едно от тези дружества не е с предмет на дейност в области, свързани с моите правомощия.

Предвид масивната клеветническа кампания, с цел да запазя авторитета на Министерството на външните работи и имиджа на правителството на Република България, за да сложа край на психологическия тормоз върху мен и моите близки, за да се прекратят спекулациите с моята личност, реших да подам оставка. Решението е лично мое. Никой не ме е притискал да предприема такава стъпка, заключава Чаушев.

Снимка: БГНЕС фото

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg