"Фикосота Синтез" с 32% ръст на оборота за 2007 г.

1536

„Фикосота Синтез“ отчете 32% ръст на оборота за 2007 г., съобщиха от компанията. Данните отразяват развитието на 10-те пазара в Югоизточна Европа, на които дружеството оперира. Резултатите за изминалата година показват затвърждаване на позициите на „Фикосота Синтез“ на чуждите пазари, като най-голям ръст се забелязва на румънския – 80%, а в Украйна повишението е 48 на сто. В България компанията отчита стабилен ръст от 14%.

Разпределението по сегменти показва, че „Фикосота Синтез“ е реализирала най-голям оборот в областта на детергентите (перилни, почистващи и миещи продукти). Тук най-голям ръст се наблюдава при продажбите на течните сапуни – 123% увеличение спрямо предходната година. Само в Украйна оборотът за последната година при тези продукти е нараснал петкратно. В сферата на омекотителите се наблюдава нарастване от 79 на сто, като там водеща е Румъния със 104% ръст на продажбите. При перилните препарати „Фикосота Синтез“ запазва позицията си на водещ производител на българския пазар с 19% увеличение на оборота. На пазарите си в Украйна и Румъния в този сегмент компанията отчита динамичен ръст от съответно 71% и 45%.

В областта на тишу продуктите (тук се включват санитарно-хигиенните продукти) компанията отчита 43% увеличение. В България ръстът на този сегмент възлиза на 84%.

“На българския пазар, на който вече имаме утвърдени позиции, бележим стабилен ръст и добри печалби. Успешно се оказа навлизането ни в бизнеса с тоалетна хартия – нашият продукт за момента се радва на завидно търсене. Доволни сме и от факта, че въпреки неблагоприятната икономическа обстановка, успяхме да отбележим високи ръстове на по-младите ни пазари. Това важи най-вече за Румъния и Украйна – пазари с добър потенциал за развитие. След като през миналата година достигнахме границата от 100 млн. лева оборот, за 2008 г. очакваме около 35-40% ръст на продажбите спрямо 32% за 2007 г.”, коментира Десислава Гъркова, финансов мениджър на „Фикосота Синтез“.

Припомняме ви, че през миналата година „Фикосота Синтез“ инвестира 17 млн. лева в производството на тишу продукти, а общо инвестициите на компанията за 2007 г. възлизат на близо 32 млн. лева.

„Фикосота Синтез“ е утвърден лидер в производството на бързооборотни стоки в България. Компанията държи близо 40% от пазара на детергенти в страната. Благодарение на уникалното си ноу-хау, дружеството оперира вече в десет страни от Югоизточна Европа, като постоянно разширява позициите си в страните от региона. Компанията е производител на едни от най-популярните продукти в областта на перилните и почистващи препарати и продуктите за лична хигиена.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg