Фикосота Синтез ще инвестира близо 32 милиона лева тази година

1189
Фикосота Синтез ще инвестира близо 32 милиона лева тази година

Българската компания Фикосота Синтез отчете 58% ръст на продажбите на пазара за 2006 година, което затвърди нейната лидерска позиция в областта на бързо оборотните стоки. През миналата година компанията бележи най-висок оборот за български производител в сектор детергенти (продукти за битова и лична хигиена) за Централна и Източна Европа, като оборотът на фирмата възлиза на над 76 000 000 лева.

„Планът за инвестиции на Фикосота Синтез е през 2007 година те да достигнат близо 32 000 000 лева за пазарите, на които оперираме. Инвестициите ще бъдат разпределени в различните сфери на нашата дейност, като само в сектора за хигиенни и тишу продукти за еднократна употреба планираме да инвестираме над 17 000 000 лева”, коментира Красен Кюркчиев, Управител на Фикосота Синтез.

Фикосота Синтез предлага на своите потребители продукти с високо качество, които задоволяват нуждите на всяко едно домакинство. Освен в областта на детергентите, компанията произвежда и хранителни продукти чрез своята дъщерна фирма Итал Фууд Индъстри. В момента Фикосота Синтез оперира на осем пазара в Югоизточна Европа, като фирмата притежава 14 собствени марки с 63 разновидности, стандартизирани по всички европейски изисквания за качество и сигурност.

С изцяло българска собственост и уникално ноу-хау за местния пазар, днес Фикосота Синтез оперира в осем страни от Югоизточна Европа. Компанията е установен лидер в производството на бързо оборотни стоки на няколко пазара – България, Румъния, Украйна, Сърбия, Македония, Молдова, Босна и Херцеговина и Косово, като постоянно разширява позициите си в страните от региона. Компанията е производител на едни от най-популярните продукти в областта на битовата химия и продуктите за тяло. Продуктовото й портфолио включва сапуни Teo, Fiona, Tete-a-Tete, прах за пране TEMA, SAVEX, препаратите за миене на съдове Feya и Ехо Hydro Balsam и много други.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg