Финансовата полиция във Виченца запечата машини, предназначени за България

1068
Финансовата полиция във Виченца запечата машини, предназначени за България

Финансовата полиция запечата във Вали дел Пазубио машини на стойност над 3 млн. евро, предназначени за България, съобщава днес вестник "Джорнале ди Виченца".

В понеделник фирмата "Миролио" трябваше да експедира за българско предприятие в Сливен машини за боядисване на текстил и работници ги пакетираха във фабриката във Вали дел Пазубио. Финансовата полиция от Виченца пристигна със заповед за превантивна конфискация, издадена от съдията по предварителното разследване Стефано Фурлани по искане на прокурора Анджела Барбалио. Обвинителната хипотеза на прокуратурата е отклоняване с цел измама, поради което машините бяха запечатани.

В ход е тотална съдебна война между колоса "Миролио" и извънредния комисар Паоло Качари, натоварен от министерството на индустрията и от съда във Виченца да управлява обявилата неплатежоспособност група "Раумер". Дължимата от нея сума надхвърля 150 милиона евро. По обвинение в измамен фалит и фалшифициране на фирмени данни подследствен е основателят на едноименната група Пино Раумер, както и фамилното ръководство на текстилната група "Миролио" в състав Едоардо Миролио, неговият чичо Карло и братовчед му Джузепе, пише "Джорнале ди Виченца".

През 2005 г. "Раумер АД" (Италия) дава под наем на "Раумер България трейд ООД" търговската си дейност и марката. Новата фирма е основана през 2004 г. от "Миролио" и до април тази година фигурира като "Раумер България трейд", след което е преименувана на "Е. Миролио ООД".

Впоследствие Раумер продава дяла си за 3.7 млн. евро, но финансовата полиция се съмнява, че стойността му е много по-висока, отбелязва всекидневникът.

Машините за боядисване на текстил, конфискувани от финансовите полицаи, са били отстъпени на "Раумер България трейд" през 2006 г. и в понеделник трябваше да потеглят за Сливен, за да бъдат инсталирани във фабриката на "Е. Миролио АД".

Преди това дружеството се е наричало "Раумер България АД" и е единствен член на "Е. Миролио ООД", на което до 2007 г. е прехвърлена голяма част от съоръженията на групата "Раумер". Полицаите са убедени, че с тази пратка е щял да приключи трансферът на производствената и търговската дейност на "Раумер" (Италия) на "Миролио" (България), без да се изплатят съответните дължими суми.

"Фирмата "Миролио" е поддържала с "Раумер" коректни и прозрачни търговски отношения, уточняват нейните адвокати. Сделките са сключвани на базата на експертни оценки. Договорите са подновени с участието на извънредния комисар," цитира в заключение вестникът позицията на защитниците на "Миролио".

Практиката показва, че подобни съдебни производства продължават с години в Италия и шансовете са машините или никога да не напуснат италианската фабрика, или някога да пристигнат в Сливен под формата на железни отпадъци.

Източник: БТА

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg