Финансовата стабилност- цел номер 1 на правителството

588
Финансовата стабилност- цел номер 1 на правителството

Запазване на фискалната и финансова стабилност на страната, на данъците на сегашното ниво и на бюджетния дефицит до 3 на сто от БВП. Това някои от приоритетите на правителството за втората година управление, отбелязани в отчета на Министерския съвет за едногодишната работа на министрите, разпространен от пресслужбата на правителството.

Други приоритети на кабинета за следващата година са запазване стабилността на валутния борд, продължаване на подготовката на страната за членство в Еврозоната.

Кабинетът ще посвети усилията си през следващата година на изпълнението на мерките и дейностите, заложени в Пътната карта за изграждане на газопровода "Южен поток", на изпълнението на ангажиментите по изграждането на газопровода "Набуко" и на газовите връзки с Гърция, Сърбия и Румъния.

Предстоящи за следващата година от мандата на кабинета са иницииране на разговори за изграждане междусистемна връзка с Турция, стартиране на конкурси за проучване и добив на газ на територията на България.

Изминалата година премина в условия на икономическа криза и в усилия на правителството да изведе икономиката на България от рецесията, да предприеме решителни действия за стабилизиране на бюджетната позиция и преодоляване последиците от глобалната криза и възстановяване на българската икономика, пише в отчета.

Източники: БТА

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg