Финландски оръжеен концерн стъпи у нас

2688
Финландски оръжеен концерн стъпи у нас

Марку Койвисто, вицепрезидент „Ключови клиенти“ в Patria Land, представи днес на пресконференция компанията и нейните намерения да се включи в модернизацията на сухопътната техника на Българската армия.

Patria е водещ доставчик на продукти и услуги за отбрана, сигурност и авиационна поддръжка, предлагаща конкурентни решения на международните пазари.

Мажоритарен собственик на Patria е Финландската държава. Компанията е стретегически партньор на Финландската армия, с над 2 900 професионални служители.

На събитието бяха представени най-новите продукти и специализирани услуги, които Patria предоставя за сухопътните, морските и военовъздушните сили, както и нейният международен опит.

За последното десетилетие Patria Land е лидер на пазара на модерни бронирани машини 8х8. Те съчетават в едно качества като висока защита, проходимост, мобилност, удобство и огнева мощ. Повече от 4 500 единици са били договорени и предоставени на седем различни държави.

Акцентът на презентацията бе модулното семейство бойни машини AMV. Модулността позволява максимално добро покриване на нуждите и изискванията на всеки клиент. AMV е с доказан боен опит от 2007 г., част от оборудването на войските в Афганистан.

Компанията организира на 29 ноември в Казанлък „Демонстрационен ден“, където за първи път в България ще бъде представена бронираната модулна машина Patria AMV.

Patria има намерение да участва в процедурата за избор на доставчик за нови бронирани машини за пехотата. В случай че бъде избрана за изпълнител на поръчката, Patria планира да произвежда машините съвместно с български компании.

Предимствата при локалното производство са подпомагане на местната индустрия и въоръжените сили, сигурност и независимост на доставките по време на криза или военни действия, улеснена логистика, ценова ефективност на производството и сигурна поддръжка. Местните компании ще имат шанса, от една страна, да разширят своето ноу-хау, а от друга -  експортния си потенциал.

„Patria планира да организира Industry Day на 1 декември в Централния военен клуб, за да представи пред български компании опита си в трансфера на технологии и да инициира преговори за потенциално партньорство с тях“, сподели Ярку Савениус, маректинг мениджър на Patria. Компанията има зад гърба си успешно сътрудничество с местни производства  в Полша, Словения, Хърватия, Южна Африка.

„Голям шанс за българската индустрия е да участва в такъв проект, който ще подпомогне не само технологично развитието й, но и ще осигури откриване на много нови работни места“, допълни Марку Койвисто.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...