Fitch потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на Пощенска банка

485
Международната рейтингова агенция „Фич” (Fitch Ratings) потвърди кредитния рейтинг на Пощенска банка на “А- “ със стабилна перспектива по дългосрочните задължения.

По останалите рейтинги оценката на трезора се запазва непроменена, като F2 е коефициентът за краткосрочните задължения, а C/D – на индивидуалния рейтинг. По този начин Пощенска банка продължава да има най-високия възможен рейтинг, присъждан на банкова институция в страната.

Според оценителите от „Фич” добрият кредитен рейтинг на Пощенска банка се дължи на силната подкрепа и взаимовръзка между трезора и нейния мажоритарен собственик Eurobank EFG Group.

Рейтингът на EFG Eurobank Ergasias е „А Стабилен”, а в мнението на рейтингодателя се допълва, че българският трезор запазва своята финансова стабилност поради множеството преимущества и международното ноу-хау, от които се ползва, благодарение на своята принадлежност към Eurobank EFG Group.

Пощенска банка е водеща универсална банка, която предлага широка гама продукти и услуги за физически лица, малки и средни предприятия и големи корпоративни клиенти. През 2006 г. мажоритарният собственик на Пощенска банка Eurobank EFG Group придоби основния пакет акции на ДЗИ Банк.

Сливането на двете банки ще приключи в края на третото тримесечие на 2007 г. Обединената банка Юробанк И Еф Джи България ще бъде една от водещите банки в страната с над 280 локации и близо 3000 служители.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg