FN Cable Cooperatief придобива контрол над Кейбъл Тел и Виком България

421
FN Cable Cooperatief придобива контрол над Кейбъл Тел и Виком България

Комисията за защита на конкуренцията разреши концентрация на стопанска дейност, която ще се осъществи чрез придобиване от страна на ФН Кабел Кооператиф У.А., Амстердам, Нидерландия („FN Cable Cooperatief U.A., Amsterdam the Netherlands”) на пряк или непряк самостоятелен контрол върху „Кейбъл Тел” ЕАД, София и предприятията, върху които упражнява контрол, както и “Виком България” АД, София и предприятията от групата му.

FN Cable Cooperatief U.A. контролира непряко FN Cable Holdings B.V – собственик на целия издаден капитал на „Евроком Кабел Мениджмънт България” ЕООД.

Капиталът на „Кейбъл Тел” ЕАД и „Виком България” АД се притежава изцяло от Rumford Alliance Limited.

Очаква се сделката да засегне трите основни пазара по предоставяне на услугите “платена телевизия”, “достъп до интернет” и “фиксирана телефония”. Комисията установи, че концентрацията ще създаде благоприятни възможности за развитие и ще повлияе положително пазарите на “достъп до интернет” и “фиксирана телефония”.

Анализът сочи, че към момента на извършване на концентрацията новият участник на пазара по предоставяне на „платена телевизия” ще придобие господстващо положение. Предвид бързото развитие и навлизане на нови технологични решения, в скоро време се очаква да настъпят промени и преструктуриране на пазара в посока увеличаване дела на доставчиците на цифрова и интернет телевизия.

КЗК счита, че предвижданата модернизация при предоставянето на електронни съобщителни услуги, привличането на значителни инвестиции и по-доброто задоволяване на интересите на потребителите в своята цялост имат превес над ефекта от създаването на господстващо положение на разглеждания пазар.

Комисията постанови предварително изпълнение на решението.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Concepto - подходящата врата за всеки стил на обзавеждане у дома

Дървените интериорни врати Hörmann залагат на висококачествени...