Фонд Земеделие одобри още 20 проекта по ПРСР

845
Фонд Земеделие одобри още 20 проекта по ПРСР

През изминалата седмица на заседание на Експертната комисия за осигуряване на прозрачност одобрение получиха още 20 инвестиционни предложения, кандидатствали по мерките за финансово подпомагане от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Това съобщи изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие" Калина Илиева, се казва в официално прессъобщение на фонда.

Това са 8 проекта по Мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства", както и 8 проекта по двете общински мерки - 321 „Основни услуги за населението в селските райони" и Мярка 322 „ Обновяване и развитие на населените места". Одобрени от комисията бяха и още 4 проекта по Мярка 123 „Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти", уточни Илиева.

Общият размер на инвестицията на одобрените проекти по общинските мерки 321 и 322 възлиза на 22.7 млн. лв., а размерът на одобрените разходи по тях на 16 млн. лв. Проектите, които бяха разгледани и одобрени по м. 321 са основно за изграждане и реконструкция на ВиК мрежи, а по м. 322 за ремонт на улични мрежи и рехабилитация на обществени зелени площи - паркове, детски площадки и съоръжения към тях.

По една от най-атрактивните мерки - м. 121 одобрените 8 проекта са с общ размер на инвестицията 15.6 млн. лв., като при коректно изпълнение на инвестиционното предложение ДФ „Земеделие" ще изплати на кандидатите общо 5 млн. лв.

Предложените на ЕКОП проекти са основно в инвестиции за закупуване на земеделска техника. Сред тях бе одобрен и проект за модернизация и технологично оборудване на птицеферма.

По Мярка 123 одобрените 4 проекта са с общ размер на инвестицията 11.1 млн. лв., като стойността на одобрените разходи по проектите възлиза на 9.1 млн. лв. Предмет на инвестициите са производствен цех за плодови и зеленчукови консерви, производство на растителни и животински мазнини, производство на гроздова мъст, вино и оцет. Одобрените проекти са от областите Велико Търново и Сливен.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg