Форум на тема „Енергийно оползотворяване на отпадъците” откриват Чакъров и Овчаров

730
Министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров и министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров ще открият утре форум на тема „Енергийно оползотворяване на отпадъците”.

Организатори на форума са Министерството на околната среда и водите и Министерството на икономиката и енергетиката, със съдействието на Посолството на Кралство Швеция, Националното сдружение на общините в България и Българо-шведската търговска камара.

Цел на конференцията е да се информират заинтересовани институции, организации и местни власти за възможностите, които предоставя енергийното оползотворяване на отпадъци – от една страна като източник за добив на енергия, а от друга – като начин за намаляване на обема на отпадъците и влиянието им върху околната среда. Форумът цели още да стимулира развитието на бъдещи проекти в тази област.

Държавната политика по отношение на отпадъците, проблемите в общините, европейското законодателство в тази сфера и шведският технологичен опит ще бъдат сред темите на форума. В рамките на предвидените семинари участниците ще могат да обсъдят практически въпроси по реализирането на проекти за производство и използване на биогаз и за получаване на топлинна и електрическа енергия от отпадъци.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg