Гагаузов издаде заповед за отнемане лиценза на “Инвеститорски контрол” ЕООД - Русе

1300
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов издаде заповед РД - 02-14-150/21.03.2006 г. за отнемане на лиценза на “Инвеститорски контрол” ЕООД гр. Русе и след обжалване от страна на фирмата пред тричленен и петчленен състав на Върховния административен съд, заповедта беше потвърдена.

От юли 2004 г. “Инвеститорски контрол” ЕООД притежавала лиценз за извършване на дейностите по чл. 166, ал.1, т.1 от Закона за устройство на територията – оценка на съответствието на инвестиционните проекти и/или упражняване на строителен надзор.

Лицензът е отнет преди изтичане на законоустановения 5-годишен срок, защото на “Инвеститорски контрол” ЕООД, гр. Русе са издадени 4 наказателни постановления от началника на ДНСК и началника на РДНСК Търговище в периода февруари – май 2005 г. Наказателните постановления са влезли в сила.

В чл. 167, ал. 4,т.4 от ЗУТ е предвидено, че лиценза за извършване на дейностите по чл. 166, ал. 1, т.1 от ЗУТ може да бъде предсрочно отнет, ако с влязло в сила наказателно постановление е наложена глоба повече от три пъти за срок от една година.

За периода 1 януари 2007 – 31 март 2007 г. от ДНСК в цялата страна са извършени общо 331 проверки за изпълнение на задълженията на лицата, упражняващи строителен надзор на строежи от първа до четвърта категория.

Проверени са компании, упражняващи строителен надзор на 113 жилищни сгради, 88 обществени и 37 производствени сгради, 86 строежа от техническа инфраструктура и 7 хидротехнически съоръжения.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg