Гагаузов: Oбщините по-активно да представят проекти по програма “Регионално развитие”

655
Гагаузов: Oбщините по-активно да представят проекти по програма “Регионално развитие”

По инициатива на президента на Република България в Тополовград се проведе работна среща на министър Асен Гагаузов, експерти на Министерство на регионалното развитие и благоустройството, кметове на общините в Хасковска, Бургаска и Ямболска области.


Екипът на МРРБ представи Оперативна програма “Регионално развитие”, конкретните стъпки, които трябва да предприемат местните власти при подготовката на проекти, с които да кандидатстват по нея.


Министър Гагаузов напомни пред представителите на местните администрации, че трябва да влагат достатъчно средства в проектиране, за да имат готовност за усвояване на средства от европейските Структурни фондове и Кохезионния фонд.


Изпълнителният директор на Фонд “Републиканска пътна инфраструктура” Веселин Георгиев заяви, че през 2008 г. започва реконструкцията на пътя Гълъбово – Симеоновград – Харманли.

До края на 2008 г. се очаква да завърши реконструкцията на пътя Полски Градец – Тополовград.

Веселин Георгиев припомни и проекти по “Транзитни пътища V”, които ще се изпълняват в тези области – участъците Ямбол – Средец – Бургас и Елхово – Средец – Бургас.


Президентът Първанов закри работната среща и каза, че президентската институция, както и до сега, ще води активен диалог с общините.


“Стремим се да правим политика, която решава проблеми”, каза президентът Първанов. Той съобщи, че следващият годишен доклад на президентската институция ще е на тема “Членство в Европейския съюз, регионална политика и местно самоуправление”.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg