Гагаузов: Работата по замразените пътни проекти ще продължи

461
Гагаузов: Работата по замразените пътни проекти ще продължи

Работата по замразените пътни проекти по ФАР ще продължи, въпреки наложените преди време забрани. Ще продължи и работата по прокопаването на тунела до Дупница. Това съобщи в Пловдив министърът на регионалното развитие Асен Гагаузов.

Той категорично заяви, че изпълнителите, които са хванати в нарушение, са длъжни да довършат обектите. Ще плащат и големи неустойки.

Министърът допълни още, че до средата на юли трябва да приключи оформянето на конкурсната документация за автомагистрала „Тракия“, а до средата на септември трябва да се станат известни фирмите, спечелили проектите и работата да продължи до трите лота на магистралата.

Министърът на регионалното развитие и благоустройстввото Асен Гагаузов пристигна в Пловдив за откриването на кръгово кръстовище при пресичане на Околовръстния път на гр. Пловдив и първокласния републикански път “София – Пловдив”.

Обектът се изпълнява по Ремонтна програма на Фонд “Републиканка пътна инфраструктура” и Областно пътно управление Пловдив за 2007 г.

Изпълнител на обекта е “Пътища” АД – гр. Пловдив. Строителният надзор се осъществи от фирма “Пловдивинвест”.

Строително-ремонтните работи са на стойност 2 997 580 лв.

“Пътища” АД – гр. Пловдив започна работата по обекта на 17 април 2008 г. със срок за изпълнение по договор 140 календарни дни. Обектът е изпълнен в рамките на 70 дни, т.е. два пъти по-бързо от договорения срок.

Целта на изграждането на новото кръгово кръстовище, рехабилитацията на отсечката от път І-8 и ремонта на съществуващата настилка на моста на р. Марица, е да подобри значително транспортно-експлоатационните характеристики на едно от основните входно-изходни направления на град Пловдив, да се създадат условия за подобряване на организацията и да се намалят пътнотранспортните произшествия в този участък.

Източник: БГНЕС, Министерство на регионалното развитие и балогоустройството

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg