Гагаузов: Строителният отрасъл изпреварва всички останали с бурното си развитие

737
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов откри новия офис на Камарата на строителите в България и Централния професионален регистър на строителя.
Церемонията се състоя в сградата на Университета по архитектура, строителство и геодезия в София, където се намира офисът.

Министър Гагаузов подчерта, че строителният отрасъл изпреварва всички останали с бурното си развитие и извършените законодателни промени.

Това е първият отрасъл в България, който се саморегулира и който трябва добре и справедливо да развива своята дейност, допълни той. Министърът припомни дългия процес на обсъждане на Закона за камарата на строителите в България преди приемането му и очерта важните задачи и перспективи, които стоят пред строителния отрасъл.

На официалната церемония министър Гагаузов връчи удостоверенията за регистрация на фирмите, които първи са подали заявление в регистъра.

Това са “ГБС – София” АД, гр. София, “Балкански -2000”, гр. София, “Опал – 94” АД, гр. Враца, “Команс – 2000” АД, гр. София, “Строймонтаж” ЕООД, гр. Пазарджик, “Хит – А” АД, гр. Несебър и “БИАД – С” ООД, гр. София.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg