Гагаузов участва в неформална среща на страните членки на ЕС

314
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов ще участва в неформална среща на министрите от страните-членки на Европейския съюз, отговарящи за териториалното устройство и устойчивото градско развитие.

Форумът ще се проведе на 24 и 25 май 2007 г. в Лайпциг, Германия. В него ще участват представители на европейски институции и неправителствени организации.
Министър Гагаузов ще изнесе доклад на тема “Обмен на европейски опит за устойчиво урбанистично развитие” в сесията “Приоритети на предишни председателства”.
По време на дискусиите ще се разискват въпросите за силни европейски градове и техните региони, както и ролята на структурните фондове при подпомагане на градоустройството и благоустройството.

Очаква се министрите да приемат Лайпцигска харта за устойчиви европейски градове и Териториалния дневен ред на ЕС. Чрез германското председателство на ЕС те ще уведомят институциите на ЕС и съветите на ЕС по секторна политика, свързани с градските и териториалните въпроси, за двата приети документа.

По време на визитата си в Германия министър Гагаузов ще се срещне и с проф. д-р Волфганг Бьомер, президент на Федерална провинция Саксония-Анхалт. Очаква се по време на срещата да бъдат обсъдени двустранното сътрудничество между България и провинцията, както и въпроси за междурегионалното сътрудничество по Приоритет 4 (Създаване на регионални и местни мрежи, сътрудничество и капацитет) на Оперативна програма “Регионално развитие”.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg