Германският бизнес партнира с Техническия университет София

839
Германският бизнес партнира с Техническия университет София

Днес официално беше подписано споразумение за взаимно сътрудничество между Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) и Технически университет София (ТУ София).

От страна на ГБИТК споразумението бе подписано от президента Бертрам Ролман и главния управител д-р Митко Василев. Технически университет София бе представляван от ректора проф. д-р Камен Веселинов и от декана на факултета доц. д-р Стефан Стефанов.

В желанието си да развият и задълбочат своите съвместни дейности, ГБИТК и ТУ се споразумяха в бъдеще да обменят информация от взаимен интерес, както и да организират съвместни проекти и инициативи.

Двете страни ще споделят опита си във връзка с провеждането на обучения и курсове за квалификация и преквалификация, както и ще обединят усилията си при кандидатстване и разработване на образователни и изследователски проекти и програми от общ интерес.

В допълнение ТУ София ще предоставя на ГБИТК научни разработки на Унивеситета/Факултета с цел тези да бъдат реализирани и популяризирани сред членове на камарата. От друга страна ГБИТК ще съдейства за стаж и работа за студенти на ТУ София при свои фирми-членове, съобщиха за Profit.bg от камарата.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg